---------------------------------------------------------

Jaarringen van een koning en andere boeken

Jaarringen van een koning, een historische roman met een twist.

Het begint allemaal bij een omschrijving van de Nederlandse roots van Elvis Presley. Met Teunis Eliassen, een inwoner van Bunschoten-Spakenburg, die rond 1665 vanuit Nederland richting Lady Liberty vertrok om een nieuw bestaan op te bouwen. En zoals in het boek beschreven staat: “Negen generaties later zou dat uitmonden in de geboorte van de grootste Bunschotenaar aller tijden: Elvis Aaron Presley.”
Het boek bestaat uit korte verhalen en leest dan ook makkelijk weg. Elk hoofdstuk heeft als titel een jaar, bijvoorbeeld 1935, en valt uiteen in twee delen: een verhaal over een historische gebeurtenis in het betreffende jaar, plus een verhaal over wat Elvis meemaakte in het specifieke jaar.

Historie, Van Dale en proza
Avonturiers, uitvinders, sporters, politici, artiesten en zelfs een hond vertellen hun verhaal over gebeurtenissen die plaatsvonden in de regeerperiode van de koning van rock-’n-roll, de jaren 1935 tot en met 1977. Elvis wordt van zijn geboorte tot aan zijn vermoedelijke dood beschreven. Een gedicht met een link naar de inhoud sluit vervolgens het hoofdstuk af. De lezer kan overigens ook zijn woordkennis bijspijkeren. Elk hoofdstuk start namelijk met een Dikke Van Dale-woord als ondertitel, inclusief uitleg, welke betrekking heeft op het korte verhaal dat volgt.

Impressie Jaarringen van een koning
Via de volgende link kunt u de sfeer proeven van deze roman en een hoofdstuk lezen:
Hoofdstuk 16 – Jaarringen van een koning

BESTELLEN JAARRINGEN VAN EEN KONING OF EEN VAN DE OVERIGE BOEKEN
JAARRINGEN VAN EEN KONING en overige publicaties van mijn hand, met een directe link naar bol.com:
De dichtbundel GENADELOOS GELUKKIG IN NOORD-KOREA, naar aanleiding van een bezoek aan het land in 2014, en PIENA, waarin hij het verhaal vertelt van zijn overgrootmoeder die opgroeide in een Utrechtse volksbuurt, in de jaren tien en twintig van de vorige eeuw. Ook schrijft Dennis de periodiek ALMOST IN ELVIS, waarvan twee afleveringen via bol.com leverbaar zijn, te weten I DON’T WANNA BE TIED en NOTHINGVILLE.

2015: PUBLICATIE VAN PIENA (HET VERHAAL VAN PIENA GOUDRIAAN)
animatievoorwoordpianEnkele jaren geleden kreeg ik de memoires van mijn overgrootmoeder, Piena Goudriaan (1902-1996) in handen. Ze begint haar verhaal in de Utrechtse volksbuurt Wijk C, waar ze als kind opgroeide en neemt de lezer mee op een reis die veertig jaar duurt.
Voor meer informatie kunt u naar Piena’s eigen pagina of klik hieronder facebook of twitter aan voor meer informatie. Tevens heb ik een gedichtenbundel geschreven, naar aanleiding van mijn bezoek aan Noord-Korea in mei 2014, getiteld Genadeloos gelukkig in Noord-Korea. Klik hieronder op de titel van de bundel.
U kunt Piena bestellen door even contact op te nemen voor de nodige bestelinformatie.

Met grote groet,
Dennis van Tiel

FacebookTwitterGenadeloos Gelukkig pagina 1

---------------------------------------------------------